Röntgenveckan

Svensk förening för röntgensjuksköterskor är tillsammans med Svensk förening för medicinsk radiologi och arragerande klinik huvudansvariga för röntgenveckan.

Röntgeveckor

Kommande
2017 Linköping
2018 Örebro (OBS vecka 38)
2019 Jönköping
Tidigare

Röntgenveckan 2017

Röntgenveckan 2017 anordnas av Röntgenkliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping och CMIV i samarbete med Svensk Förening för Medicinsk Radiologi och Svensk Förening för Röntgensjuksköterskor. Konferensen kommer att hållas på Linköpings Konsert och Kongress.

Temat Integrerad diagnostik står för radiologin i samverkan med omgivande specialiteter, där radiologin är navet i hälso- och sjukvården i ett nära samarbete mellan radiologi, patient, kliniker, patolog och genetiker. Integrerad diagnostik syftar även på utvecklingen mot att integrera bildanalys/imaging med andra discipliner - till exempel Radiomics, Big Data och digitalisering av patologin.

Röntgenveckan 2017 kommer bland annat belysa hur radiologin samverkar åt många håll, och hur viktigt det är att vi inom radiologin är med i utvecklingen av integrerad diagnostik, som spindeln i nätet.

Förutom många intressanta föredrag och presentationer hoppas vi på trevliga möten och nätverkande under veckan, inte minst under de planerade kvällsaktiviteterna då det finns alla möjligheter att vara social och träffa röntgenfolk från hela Sverige.

Vi önskar er varmt välkomna till Linköping och Röntgenveckan 12-15 september!


Kontaktinformation

Ordförande
Kerstin Hillergård
kerstin.hillergard@swedrad.com

Om föreningen

Svensk Förening för Röntgensjuksköterskor (SFR) är en professionell sammanslutning av röntgensjuksköterskor och studerande. Föreningen företräder professionens kunskapsområde med syfte att främja utveckling, utbildning och forskning inom hälso- och sjukvård.

Kontakta Ordförande

Skicka